Doğa Aşkı...



DOĞA AŞKI... Bir kızımız oldu ...adı Doğa... işte bu aşk ondan önce başlamıştı...

Sayfalar

22 Haziran 2010 Salı

Doğa'nın ilk babalar günü...

Babalar günü... Pazar gününden itibaren yazmayı planladığım bu yazıyı yazmaya daha bugün fırsat bulabildim. Bu yıl babalar günü daha da anlamlı geldi bana. Nedeni Doğa'nın babasının günü olmasıydı. Bu da bu günü çoook anlamlı kılıyordu. Ne alsak da bu günü daha da güzelleştirsek diye düşündük durduk Doğa'yla. Daha önce babişkosu  kendine bir hediye almıştı zaten :)). Ama Doğa ile ben ona süprizler hazırladık ve sanırım mutlu etmeyi de başardık. İlginç bir duygu, daha önce hiçkimsenin seni çağırmadığı, telafuz etmediği bir isim 'baba' ya da 'anne' olarak bilinmek ve daha sonra ilk duyacağımız sözcüklerden olması...
Babalar ne hisseder diye hep düşünürüm... biz anneler karnımızda taşıyoruz 9 ay boyunca, herşeyi birlikte yapıyoruz, dünyaya geliyorlar ve yine ayrılmaz bir bütünüz, tabi bunda beslenme gereksiniminin bizler tarafından karşılanması en önemli neden ama duygusal bağ bence beslenme kadar önemli. Babalar nasıl bir his içindeler, çünkü onların farklı bir rolleri ve işlevleri  var çocukları üzerinde. Ama verilen cevaplar da yoğun bir sevgiyi anlatıyor. İyi de bu nasıl oluyor?? bunun nasıl oluştuğunu gerçekten  anlamak ve bilmek isterim.
En azından şunu biliyorum Doğa'nın  babası onu çoook seviyor, bunu nerden mi anlıyorum? gözlerine bakmam yeterli oluyor :) Ama kızları da babalarına pek   bir düşkün oluyorlar. Bu daha sonraki bir yazımın konusu olacak.

Süprizlerimiz neydi?  Doğa'sı babası resimli t-shirt bastırttık, Doğa'sı babası konulu, Doğa'nın doğumundan bugüne birlikte çektirttikleri resimlerden oluşan ve hikayeleştirilmiş bir powerpoint sunusu. Sabah salondaki tv ye hazırlayıp, müzik eşliğinde izlettik. Tabi gözyaşı sel oldu :) bazılarımız çaktırmadan duygulandı ;).
Canım babalar günün kutlu olsun tekrar ... 
Tüm babaların da tabi :)

2 yorum:

Oz dedi ki...

:) nice babalar gününe doğa ve tuncer için..ne mutlu ki sana sahipler neslicim.öpüyorum.

Papillon dedi ki...

Canım çok teşekkürler. bizde seni öpüyoruz çok :))