Doğa Aşkı...



DOĞA AŞKI... Bir kızımız oldu ...adı Doğa... işte bu aşk ondan önce başlamıştı...

Sayfalar

25 Kasım 2011 Cuma

Teyzoş ve Gökhan geçti evimizden....

Geçen haftasonu Doğa'ya gün doğdu, teyzesi ve Gökhan bizleri ziyarete geldiler, mutlu ettiler. En çok da Doğa'yı... Doğa için evde hep bir şenlik ve oyun ortamı vardı. Tabi gidilen her yerden de Doğa kendisine birşeyler aldı(rdı). Hatta daha önce benim ona, başka kitaplar aldıgımız için almadığım kitabı bile aldırdı teyzesine :). Artık bir arabası da var Doğa'nın. Evimiz Doğa'nın yaşam alanı oldu, biz babasıyla onun yanına yerleşmiş gibi olduk :). Doğa şanslı seveni çok, çok şükür, ama herkes ona birşeyler alma telaşına kapılınca olan bize oluyor. Birde ben çok tercih etmiyorum, herşeyi çabucak tüketsin, oyuncaklarının kıymetini bilsin, onları sevsin, bir günde tüketmesin. Çocukları bilimsel anlamda da yakından tanıyan biri olarak, oyun ve oyuncak en doğal gereksinimleri ama çok oyuncak mı HAYIR! Gelişimine uygun doğru oyuncaklar yeterli. Bazen ben bile kendimi kaybediyorum ama frenliyorum. Doğa'ya yeni alınan her oyuncağı bir süre paketiyle bekletiyorum, hepsini bir anda vermiyorum.Eski oyuncaklarını da kaldırıp belli bir süre sonra tekrar ortalığa yayıyorum. Bazen  oyun oynarken yönlendirdiğim oluyor farklı oyuncaklara o da farkındalık kazanıyor böylece. Legolar, boyalar, hamurlar şu sıralar en favori oyuncagı, ve tabi arabası, şirini ve atı Ateş :)).

Teyzoşuyla bol bol hasret giderdiler ve tabi ki en  iyi oyun arkadaşı Gökhan oldu. Gökhan'a her istediğini aldırttı (benim olmadığım zamanlarda).
Bize iyi geldi onların gelmesi, en kısa zamanda yine bekliyoruz...

Bu fotograf yazın tatilde çekilmişti.

17 Kasım 2011 Perşembe

19.ayımız bitti...

Güzel kızımız büyüyor, "artık çocuk oldu"... 19. ayda neler neler değişti ... Doğa artık 2-3 kelimelik cümleler kuruyor, derdini sözel olarak ifade edebiliyor, 10 bazen 9'a kadar sayabiliyor (nereden öğrendi en küçük bir fikrimiz yok). Birgün pijamasını giydirirken  1-2-3 dedim o da 4-5-6 diye 6'ya kadar devam etti, ardından 1 hafta sonra 10'a kadar dilinin döndüğünce sayıyor, çok şaşırdık.  Doğa, kısıtlı bir sürede olsa tv izliyor, sünger bob, peppe, şirinler, caliou ve kahverengi ayıcık yakaladığı zaman takip ettiği çizgi filmler. Ama tv konusunda hala daha çok esnek değiliz. Hergün bizi şaşırtıyor, verdiği tepkiler, kurduğu iletişim şekli vs. Ağlama numarası yaparak istediğini yaptırmaya çalışıyor ama yemiyoruz tabi ki. Favori şarkısı kutu kutu pense... Uykuya geçiş sırasında baktım ki kutu kutu penseyi söyleyip alkış  yapıyor, sonra sesini kaydettik (video ya alındığını farkederse farklı davranıyor:). Arkadaşlarıyla sosyalleşmesi son hızla devam ediyor... En yakın arkadaşı Deniz'le neredeyse hergününü geçirmek istiyor. Her sabah ve akşam mutlaka Deniz soruluyor ve bazen telefonla aranıyor (görüşemediğimiz nadir zamanlarda). Teyzesinin düğününden sonra , her gelinlikliye teyzesiymiş gibi davranıyor ve tabi yanındaki de Gökhan oluyor :)). Babasına "babiş" diye hitap ediyor zaman zaman. Doğa artık babaanne diyor, daha önceleri abugaga diyordu babaanne yerine.

Doğa'dan kısa kısa inciler...
Bayramda "iiii bayram" dedi sorduğunuzda, nasılsın doğa? deyince  "iiii"diye cevp veriyor, "iii gecleeer", "teyze boya alcakmııış", "babaanne oyuncak al", "anannesi alsın" ( elbise bakıyordum ona, ayrıca yazılışlarda harf atlama yoktur, Doğa'nın söylediği şekilde yazdım:))... baba ne iş yapıyor? "dokhtor", nereye bakıyor? "ağzaaa", ne doktoru? "dişşş", anne ne iş yapıyor? "hocca", teyze ne iş yapıyor, "abukat!".... daha böyle uzayıp gidiyor Doğa'nın incileri :)

Son zamanlarda anlamadığımız bir mızıldanmalar var, bakalım artık sanırım 2 yaş öncesi işaretler bunlar :)) 
Doğa'dan kısaca haberler bunlar...